Antroposofische zorg

Aandacht voor jou als geheel

De antroposofische pijlers van Lievegoed

Zorg 10 november 2020door beheerder
De antroposofische pijlers van Lievegoed

Artikel van antropos.nu

Bij Lievegoed merkten we dat we de antroposofie (meer) levend en toegankelijk wilden maken voor iedereen die bij ons werkt. Daarom hebben we zes pijlers (thema’s) in de organisatie geïntroduceerd om meer gericht vorm en inhoud te kunnen geven aan onze antroposofische identiteit.

Door Danja van der Meer

Waarom pijlers?

De pijlers helpen ons de vertaalslag te maken van theorie naar dagelijkse praktijk en geven begeleiders praktische handvatten. Zeker bij nieuwe medewerkers die de antroposofie nog niet kennen, spreken de pijlers aan. Zo laten we ons antroposofisch gedachtegoed stromen in de werkelijkheid van alledag. De uitwerkingen van de pijlers zijn zo concreet geformuleerd dat ook iemand die niet bekend is met de antroposofie hiermee uit de voeten kan.

Hoe de pijlers onze antroposofie  levend houden

Door middel van de pijlers willen we invulling geven aan de verdieping die de antroposofie ons biedt. We willen daarmee het gezonde in de mens versterken en nog meer zicht hebben op de kwaliteiten en mogelijkheden van onze cliënten. Dat is de reden dat wij de antroposofie voor onze cliënten en medewerkers in de praktijk (meer) zichtbaar willen maken. We vinden het van belang dat iedereen eraan bijdraagt om deze pijlers levend te houden. We versterken dit proces door er steeds opnieuw kleine doelen en afspraken aan te verbinden. Daardoor blijven we betrokken en enthousiast.

Aafke Brouwer, Gedragsdeskundige Lievegoed

Dit is een Veldverkenning van Lievegoed over de 6 pijlers waarmee zij hun antroposofische identiteit meer levend en toegankelijk willen maken. In komende veldverkenningen zal Lievegoed verder ingaan op hoe zij deze pijlers in de organisatie borgen.

Lees het hele artikel op Antropos.nu

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons hier