Antroposofische zorg

Aandacht voor jou als geheel

Opleidingen binnen de antroposofische zorg

Opleidingen 14 november 2018door beheerder
Opleidingen binnen de antroposofische zorg

Opleiding tot antroposofisch zorgverlener

Professionals in de zorg die antroposofisch willen werken hebben verschillende keuzes om opgeleid te worden tot antroposofisch zorgverlener.

Academie antroposofische gezondheidszorg

De beroepsverenigingen brengen de start van bestaande applicatieopleidingen onder bij de Academie antroposofische gezondheidszorg. Het aanbod wordt deels interdisciplinair en deels beroeps specifiek aangeboden.

De Academie bundelt in haar werk de deskundigheid van de beroepsverenigingen en instellingen in de antroposofische zorg. Verder onderhoudt ze een netwerk om de inhoudelijke en didactische aansluiting van het onderwijs op ontwikkelingen in het hoger onderwijs te waarborgen.

Beroepsopleidingen

Scillz biedt op MBO niveau landelijk erkende beroepsopleidingen aan. Begeleiders in de zorg (GGZ, VG, thuiszorg en ouderenzorg) kunnen bij Scillz terecht voor de opleidingen Maatschappelijke Zorg niveau 3 en 4 (persoonlijk begeleider) en de Verzorgende Individuele Gezondheidszorg niveau 3.

Hogeschool Leiden biedt  zowel een opleiding als een minor .

De opleiding vaktherapie is een 4-jarige HBO voltijd opleiding met de studierichtingen: beeldende therapie, muziektherapie en spraak- en dramatherapie. De minor heet  ‘Een andere kijk op gezondheid en ziekte’ 

Post HBO en post-academische opleidingen

In de Academie werken applicatieopleidingen op HBO en Academisch niveau samen. De interdisciplinaire basismodule (20 dagen) is het fundament van elke discipline.

Je kunt daarna  kiezen voor een voortgezet traject in  je eigen vakgebied. De interdisciplinaire  basismodule vormt het eerste jaar van alle vervolgopleidingen voor:

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons hier