Antroposofische zorg

Aandacht voor jou als geheel

Promotie over Art therapy & Anxiety

Literatuur en Onderzoek 11 november 2019door beheerder
Promotie over Art therapy & Anxiety

RCT studie naar de effectiviteit van kunstzinnige therapie bij angst door Annemarie Abbing

Promotie en proefschrift

Nadat 1 juli het gehele proefschrift ter laatste controle aan de promotor is voorgelegd, is het eind augustus naar de leescommissie gegaan en kwam 14 oktober het verlossende nieuws . De commissie heeft het proefschrift van Annemarie Abbing goedgekeurd en zij mag promoveren op het onderwerpt: Art therapy & Anxiety. Een datum wordt binnenkort vastgesteld. 

Artikelen en case report

Ook alle hoofdstukken uit het proefschrift zijn inmiddels gepubliceerd of zullen binnenkort gepubliceerd worden. Het artikel over de RCT studie naar de effectiviteit van kunstzinnige therapie bij angst is in mei 2019 gepubliceerd.

Daarnaast is een tweede artikel over de RCT, dat verslag doet van de effecten van de therapie op de stressregulatie en het executief functioneren, afgerond en eveneens ingediend bij een internationaal wetenschappelijk tijdschrift en zal waarschijnlijk nog dit jaar gepubliceerd worden.

Tot slot is er een case report geschreven dat gedetailleerd inzicht geeft in het therapeutische proces van een client met een angststoornis. In dit artikel wordt geëxploreerd op welke wijze het kunstzinnig therapeutisch traject heeft bijgedragen aan verbeteringen in (o.a.) de emotieregulatie. Ook dit artikel is nu ‘under revision’ bij een internationaal wetenschappelijk tijdschrift.

Overige activiteiten

Andere recente activiteiten omtrent het promotieonderzoek betroffen onder andere een presentatie van de uitkomsten van de RCT-studie op de studiemiddag van de NVKT op 6 april 2019, en een presentatie bij het jaarlijkse congres van de European Consortium for Arts Therapies Education (ECARTE) op 12 september in Madrid.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons hier