Antroposofische zorg

Aandacht voor jou als geheel

Promotie over patiënt-gerapporteerde kwaliteit van Antroposofische gezondheidszorg

Literatuur en Onderzoek 11 november 2019door beheerder
Promotie over patiënt-gerapporteerde kwaliteit van Antroposofische gezondheidszorg

Na vele jaren van onderzoek doen en artikelen schrijven is het nu eindelijk zo ver. Mijn proefschrift over patiëntervaringen en patiënt-gerapporteerde kwaliteit van Antroposofische en Integratieve gezondheidszorg is afgelopen maand goedgekeurd door de beoordelingscommissie. Dat betekent dat ik op dit onderwerp mag promoveren.

Thema’s

Belangrijke thema’s binnen mijn proefschrift zijn antroposofische gezondheidszorg, kwaliteit van leven, patiënt-gerapporteerde kwaliteit van zorg, patiënt-relevante aspecten van zorg, zoals bijvoorbeeld eigen regie, zorgrelatie en het geven van betekenis, en specifieke kenmerken van gebruikers van antroposofische gezondheidszorg.

Proefschrift

Het proefschrift bevat een aantal artikelen die in de afgelopen jaren zijn verschenen en beschikbaar zijn via de website het lectoraat AG. Daarnaast bevat het een aantal artikelen die nog niet eerder verschenen zijn, hoewel in voorbereiding en deels reeds geaccepteerd voor publicatie in internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Bij deze wil ik alvast mijn dank uitspreken naar iedereen die er mede voor gezorgd heeft dat dit proefschrift tot stand kon komen. “It takes a village to raise a child” en dat geldt ook voor dit proefschrift. Heel veel dank dat jullie mij deze kans gegeven hebben! Ik hoop dat dit proefschrift een relevante bijdrage zal leveren aan de wetenschap en de praktijk van de antroposofische gezondheidszorg.

Datum, locatie en tijdstip

De openbare verdediging zal plaatsvinden op woensdag 27 november 2019, om 13.30 uur in de aula van de Universiteit van Tilburg, Warandelaan 2 te Tilburg. Als u interesse heeft, ben u van harte uitgenodigd om de verdediging bij te wonen. Meer informatie vindt u hier. We stellen het op prijs als u laat weten of u aanwezig bent. Stuur een mail naar: lectoraat.ag@hsleiden.nl.

Proefschrift

Het proefschrift zal binnenkort zowel in hard copy als digitaal beschikbaar zijn. De digitale versie zal via de website van het lectoraat zijn te downloaden. Daarnaast zouden we graag enig zicht hebben op de hoeveelheid te drukken proefschriften. Wilt u het proefschrift in hardcopy ontvangen, dan kunt u een mail sturen naar koster.e@hsleiden.nl en hierin uw postadres aangeven.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons hier